Semua catatan yang tidak dinyatakan sumber/rujukannya adalah pandangan pribadi dan cetusan pengendali blog ini. Pembaca dibenarkan membuat salinan (copy paste), mencetak atau menyebarkannya di laman maya dengan memberikan kredit kepada blog ini: ©http://7kilas.blogspot.com. Sebarang percetakan bagi tujuan kormesial pula perlu mendapat kebenaran bertulis daripada pengendali blog.


Thursday, April 16

Watikah
"Ceri... tahniah!". Sekeping warkah ungu bertukar tangan. Watikah perlantikan dirinya sebagai Presiden Majlis Belia Ceri Serantau begitu menggamamkan.

"Kenapa saya Ku... bukankah kita punya ramai lagi belia pewaris adam dalam kesatuan kita?". Ciku geleng kepala.


"Itu kehendak majlis mesyuarat Buah-buah Comel Serantau. Awak sepatutnya bangga! ". Sudah lama Ciku memperjuangkan koata 30% daripada jawatan kepimpinan kepada wanita.

"Ku... ini petanda bahaya".


"Petanda bahaya? Ceri... mana pula bahaya, glamour adalah. Jangan lupa tempah busana terkini Ceri. Mesti esok ramai wartawan yang datang". Ceri tertawa. Kemilau bintang bukan impian meski dia punya pakej bintang. Sedari dulu, dia memilih untuk hidup sederhana dan jauh dari publisiti.

"Err... Ceri, atau ada samseng adam yang ugut bunuh?" Ciku mulai cemas. Bimbang jika kuman merah dari daerah timur laut berjangkit ke lembah mutiara. Mesej yang tertera dalam Nilam 007 segera dibeleknya dengan teliti.


"Bukan begitu". Ceri geleng kepala dalam senyum tenang. "Ku... bila hawa menerajui saf kepimpinan tertinggi, itu petanda kualiti adam kini membimbangkan". Ciku terdiam. Penyataan Ceri menjentik tangkai hatinya. Watikah ungu bertukar tangan dan minda Ciku mula ligat merangka sesuatu.


No comments: